Positie zorgverzekeraar versterkt

Kunt u de kwaliteit van uw behandelingen duidelijk maken aan uw verzekeraar?

GGZ aanbieders staan onder druk. In contractonderhandelingen wordt het steeds belangrijker om inzicht te hebben in behandeleffect in relatie tot de kosten van uw behandelingen.

Ook uit het zorgakkoord blijkt dat de sterke positie van zorgverzekeraars in de onderhandelingen met zorgaanbieders versterkt wordt. Dat houdt de gemoederen flink bezig. Voor GGZ instellingen geldt dat ze niet om verzekeraars heen kunnen. Het is dan ook van groot belang om -na de zomer- goed voorbereid de onderhandelingen met zorgverzekeraars in te gaan.

Zorgverzekeraars stellen steeds meer vragen naar efficiëntie en (SBG-)uitkomsten van behandelingen en beschikken daarbij over vele prestatie-indicatoren. GGZ aanbieders hebben vaak moeite om aan te tonen dat hun behandeling een verschil maakt en de investering juist meer dan waard maakt. Inkoopgesprekken verlopen vaak moeizaam. Zorgaanbieders kunnen de algemene prestatie-indicatoren van zorgverzekeraars vaak niet weerleggen met indicatoren die recht doen aan de context van een zorgaanbieder.

Maar is het wel mogelijk om de kwaliteit van uw eigen GGZ-zorg inzichtelijk te maken?

Jazeker! Wij helpen u, door zorgresultaten objectief aan te tonen, behandeleffecten te verbeteren en inzicht te krijgen in het zorgrendement. Met de SAM Zorgmonitor heeft u daarmee inzicht in uw eigen instellingsspecifieke zorgresultaten, waarmee u onderbouwd de gesprekken met zorgverzekeraars kunt aangaan.

Bekijk hier de mogelijkheden van SAM Zorgmonitor