Laag ROM-respons gevolgen voor budget en marge

ROM-respons

Gericht uw respons omhoog

Het inkoopbeleid van zorgverzekeraars verschuift. Alle aanbieders dienen te voldoen aan nieuwe inkoopspecificaties. Dit betekent o.a. dat GGZ instellingen hard afgerekend worden op het behalen van het ROM-responspercentage. Het landelijk gemiddelde gaat langzaam omhoog, maar veel instellingen zijn nog ver verwijderd van het behalen van deze norm (50%).

Voor zowel budget als DBC-prijs is het behaalde ROM-respons nu een cruciale factor.  Bij sommige verzekeraars loopt u risico dat uw budget en marge drastisch worden gekort. En wist u dat het responspercentage ook meegerekend wordt uit data van vorig jaar, 2013? Dus u heeft geen tijd te verliezen en u moet actief aan de slag met uw respons.

Valt uw responspercentage tegen? InfinitCare helpt u! 

Tijdens de zomeractie bieden wij onze SBG-scan aan met wel 50% korting! Met de scan krijgt u inzicht hoe uw respons tot stand komt. Welke afdelingen en behandelaren meten wel en niet goed, waarom worden metingen afgekeurd door SBG en bij welke trajecten heeft het uitzetten van een meting direct een positieve invloed op het respons?

Meer weten? Neem dan contact met ons op!