Inkoopmacht van zorgverzekeraars verkleinen?

Hoe kan de onderhandelingspositie van zorgaanbieders worden verbeterd?

“Veel GGZ-aanbieders klagen over de inkoopmacht van zorgverzekeraars”, aldus de Nederlandse Zorgautoriteit. Zorgverzekeraars zetten in de onderhandelingen steeds meer in op kostenefficiëntie en effectiviteit van een behandeling. InfinitCare kan u helpen bij het versterken van uw onderhandelingspositie.

Voor velen is het een rommelig onderhandelingsproces waarin, door een gebrek aan goed onderbouwde data, niet altijd de beoogde doelen behaald worden. In de ogen van zorgaanbieders kopen de zorgverzekeraars op dit moment namelijk te weinig zorg bij hen in voor 2015. De NZa gaat onderzoek doen naar dit fenomeen waarbij de zich in eerste instantie zal richten op GGZ-Instellingen.
Dit alles heeft natuurlijk te maken met de trend waarbij het niet meer vanzelfsprekend is dat zorgverzekeraars bij u inkopen.

Benieuwd naar hoe wij kunnen helpen bij het versterken van uw onderhandelingspositie? Kijk dan hier!