Release Notes versie 3.8

Meer flexibiliteit bij werklijsten in SAM Zorgmonitor 3.8

Onze systeemontwikkelaars hebben ook de afgelopen periode weer hard gewerkt aan het optimaliseren van de mogelijkheden in het gebruik van SAM. Zaterdag 14 februari gaat SAM 3.8 in productie. Wijzigingen zijn aangebracht in o.a. SAM Werklijsten, functionaliteiten m.b.t. het Aanleveren aan SBG en het Inlezen van data. Daarnaast presenteren we de nieuwe module SAM AutoMeet, waarmee klanten een hoop tijd kunt besparen door het uitzetten van metingen automatisch te laten verlopen. In dit artikel vindt u de meest opvallende nieuwe functionaliteiten. Ben u benieuwd naar een overzicht van alle wijzigingen en nieuwe features? Download de volledige Release Notes 3.8

SAM Werklijsten

  • Vanaf nu kunt u zelf de inhoud van de werklijsten bepalen, door specifieke onderdelen aan/uit te vinken op de startpagina van de werklijst.
  • Ook behandelaars die niet meer bij bepaalde trajecten van de behandeling zijn betrokken kunnen op een zelfde manier worden uitgesloten bij het opvragen van Werklijsten.
  • Daarnaast is het nu mogelijk om, wanneer eerder op een meting al een ‘non-respons’ gegeven is, aan te geven of deze toch moet worden opgenomen in de werklijst, of niet.

Aanleveren aan SBG

  • Heeft u last van foutmeldingen bij het gebruik van spaties? Deze worden nu ondervangen waardoor u bestanden kunt versturen, ook met spatie.
  • In sommige ROM-bestanden worden totaalscores én items meegegeven. Met een parameter kan nu worden aangegeven of de items moeten worden aangeleverd aan SBG.
  • Wanneer u een foutieve prestatiecode invoert, worden de bijbehorende metingen niet geëxporteerd naar SBG.

Inlezen van data in SAM

  • Om meer inzicht te krijgen in het proces van inlezen krijgt u vanaf nu tellingen te zien per ingelezen regel. Deze bevatten nieuwe, gewijzigde én foutieve gegevens.
  • Daarnaast kunt u een gedetailleerde foutrapportage inzien die u via Excel kunt downloaden.

Sam AutoMeet

Het uitzetten van metingen is vaak arbeidsintensief en tijdrovend. Onze nieuwe module SAM AutoMeet zorgt dat u geautomatiseerd uw ROM- en PROM-metingen volgens uw wensen verstuurt. Hierdoor bespaart u veel tijd, verhoogt u gegarandeerd uw respons, en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het handmatig uitzetten van metingen. Op basis van EPD-data en uw meetproces kan SAM AutoMeet bepalen wanneer een meting verstuurd moet worden. SAM AutoMeet geeft een melding door aan de ROM-applicatie waarna de vragenlijst wordt verstuurd naar de cliënt. Er kunnen automatische metingen worden aangemaakt in Questmanager/Reflectum en Telepsy. Lees meer over SAM AutoMeet.