Release notes versie 3.9

Nieuwe Minimale Dataset verwerkt binnen SAM 3.9

We hebben hard gewerkt aan de nieuwe versie van SAM Zorgmonitor 3.9, die zaterdag 16 mei in productie is gegaan. Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht die de gebruikerservaring van onze gebruikers verder verbetert. De volledige release notes kunt u hier downloaden. De belangrijkste wijzigingen vindt u hier onder.

–        Nieuwe Minimale Dataset (MDS) van SBG is verwerkt binnen SAM. Per 1 juli wordt iedereen geacht om conform deze dataset aan te leveren.

–        Onderdeel van deze nieuwe MDS zijn ook aangepaste koppelregels. SAM is hier nu op voorbereid. U heeft overigens tot 1 juli 2016 de tijd om deze aangepaste koppelregels door te voeren. Het kan zijn dat de export vanuit uw EPD aangepast moet worden.

–        SAM Uploader. Met behulp van SAM kunt u nu veilig bestanden uitwisselen met InfinitCare. Wij hebben een upload-functie opgenomen in SAM.

–        Dataconversie. Er zijn meer mogelijkheden om data te converteren, zoals trajecttype, meetinstrument en itemnummer. Dit kan van pas komen om bronbestanden vanuit ROM en EPD op een juiste manier te kunnen bewerken.

–        Het verkrijgen van locatie-informatie uit bronbestanden kan soms bewerkelijk zijn. Het is nu mogelijk om locatiecodes te bepalen op basis van de behandelaar.

–        U heeft nu de mogelijkheid om te kiezen of u locatiecodes of zorgdomeinen wel of niet aanlevert aan SBG.