SBGGZ-aanlevering op orde bij NKCV | InfinitCare

 

zorgeffect

Een stijgend SBGGZ-respons

Behalve het behandelen van patiënten met chronische vermoeidheid doet het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV) wetenschappelijk onderzoek naar chronische vermoeidheid. Een belangrijke component hierin is de verzameling van behandeleffectgegevens met behulp van ROM. InfinitCare ondersteunt het NKCV bij de aanlevering van deze gegevens aan SBGGZ. De koppeling tussen de verschillende systemen verliep niet optimaal waardoor er ten onrechte metingen niet gekoppeld konden worden aan trajecten. Dat is inmiddels opgelost. De volgende stap is om de respons verder te verhogen naar 70% met behulp van SAM Respons en SAM Werklijsten.

Van inzicht in uitkomsten naar betere zorg

Belangrijker dan de soepele SBGGZ-aanlevering en het hoge respons is de inhoudelijke bron van kennis van de ROM-gegevens. Binnen SAM Zorgeffect zullen de uitkomsten op de door het NKCV gewenste wijze getoond worden. Hiermee heeft het NKCV altijd een actueel inzicht in haar behandeleffect met de voor chronische vermoeidheid zo relevante meetinstrumenten CIS en CIP.

Hans KnoopKlinisch psycholoog Hans Knoop over de samenwerking: “Wij hadden problemen te voldoen aan de normen voor de benchmarking. We deden wel een voor- en nameting bij patiënten, maar doordat patiënten meerdere DBC’s hadden of we op de verkeerde momenten de meting deden lukte het niet de gegevens aan SBGGZ te leveren. De administratie was niet op orde. Met InfinitCare hebben we in korte tijd orde op zaken gesteld.

Samen namen we de problemen door en bij elke bijeenkomst kregen we te horen wat we konden doen om de score te verbeteren. Wat ik erg prettig vond was dat echt meegedacht wordt hoe we de respons kunnen verhogen en dit ook systematisch wordt aangepakt. Inmiddels zijn we op een respons van meer dan 50% en op weg naar ons doel van 70%.

Daar stoppen we niet, we willen ook de resultaten van de behandeling inzichtelijk maken voor therapeuten en patiënten: niet meten om het meten, maar de evaluatie gebruiken om feedback te geven naar patiënt en therapeut en hopelijk resultaten verder te verbeteren. Dan wordt de ROM-meting een instrument om het zorgproces te optimaliseren en daarvoor doen we het uiteindelijk!”

Meer weten? Bel ons direct op 030-2040219 of Neem contact op