Michael Porter komt naar Nederland

Michael Porter

Michael Porter komt naar Nederland!

Michael Porter wordt wel gezien als de grondlegger van de Value-based Health Care (VBHC). Op donderdag 11 mei start hij het congres over de belofte van VBHC voor de Nederlandse zorg met een lezing van 75 minuten. Daarna volgt een Q&A van 45 minuten. Naast Porter heeft het congres interessante sprekers, waaronder Bas van den Dungen (directeur-generaal Curatieve Zorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Jan Hazelzet (hoogleraar Waardegedreven Zorg aan het Erasmus MC). 

Michael Porter brengt belangen patiënt, zorgaanbieder en zorgfinancier samen

Door alles wat we rond de gezondheidszorg hebben opgetuigd, verliezen we weleens uit het oog waar het écht om gaat: de waarde van zorg voor de patiënt. Het mooie aan VBHC is dat de belangen van de patiënt, de zorgaanbieder en de zorgfinancier weer op één lijn komen te liggen. Daarmee heeft Michael Porter het onmogelijke voor elkaar gekregen.

VBHC zet voet aan de grond in Nederland

VBHC belooft zowel betere als goedkopere zorg. Dat is hard nodig in Nederland. Onlangs werd bekendgemaakt dat de kosten van de gezondheidszorg jaarlijks met 3,2% groeien. Dat ligt veel hoger dan de groei van de Nederlandse economie als geheel. Uiteindelijk wordt dat onhoudbaar. Daarom is het geweldig dat we steeds meer VBHC-initiatieven binnen Nederland zien ontstaan.

VBHC + InfinitCare

Zoals gezegd is de waarde van zorg voor de patiënt het belangrijkste principe binnen VBHC. Daarin wil en kan InfinitCare een substantiële bijdrage leveren met kennis, ervaring en met de applicatie SAM Zorgmonitor. Om die reden zijn wij partner van dit bijzondere congres en is InfinitCare op het evenement aanwezig.

Michael Porter SAM Rendement

Meer weten?

Wilt u ook met VBHC aan de slag? Wilt u weten wat InfinitCare voor u kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een demo aan.