Leveo

Levéo brengt uitkomsten jeugdhulp in kaart

Levéo is gestart met het in kaart brengen van de uitkomsten in de jeugdhulp met behulp van SAM Jeugdhulp. Levéo biedt zowel begeleiding als behandeling van kinderen en (jong)volwassenen, aangeboden vanuit drie organisaties: CareHouse, Perspectief en De OpgroeiPraktijk. Levéo is actief in tientallen gemeenten in West- en Zuid-Nederland. 

Rapportage jeugdhulp aan verschillende gemeenten: eenvoudig!

Sieto van SchagenOprichter en directeur van Levéo Sieto van Schagen geeft aan dat de decentralisatie van de jeugdhulp tot grotere administratieve druk heeft geleid. Levéo is gecontracteerd door vele gemeenten en moet per gemeente inzage bieden in de bereikte resultaten.

“De vastgestelde uitkomstindicatoren voor de jeugdhulp geven een gebalanceerd beeld van de resultaten die we voor de kinderen en jongeren behalen. Het is mooi dat gemeenten deze uitkomsten overnemen, maar we worden wel geconfronteerd met diverse manieren van aanlevering van deze resultaten. Daarin kiezen gemeenten toch hun eigen weg. 

SAM Jeugdhulp stelt ons in staat om gelijktijdig tientallen gemeenten op de hoogte te stellen van onze uitkomsten in de jeugdhulp. De resultaten worden in inzichtelijke rapportages getoond, waarbij de gemeenten dezelfde selectiemogelijkheden hebben als wij. Dat bevordert een inhoudelijk gesprek over de behaalde resultaten. 

De rapportages helpen ons ook om inzicht te krijgen in onze eigen zorgresultaten en stimuleren onze medewerkers om de hulp aan deze kwetsbare kinderen en jongeren te verbeteren.

Uitkomsten in de jeugdhulp belangrijker dan ooit

InfinitCare helpt jeugdhulpaanbieders om hun uitkomsten in kaart te brengen. De uitkomstindicatoren zijn vastgesteld door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en omarmd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Het gaat om Cliënttevredenheid, Uitval en Doelrealisatie.

SAM Jeugdhulp

Meer weten?

Meer informatie over de uitkomsten in de jeugdhulp vindt u hier. Informatie over de module SAM Jeugdhulp vindt u hier.