Release notes SAM Zorgmonitor 4.7.3, 4.8 en 4.8.1

SAM Zorgmonitor 4.7.3, 4.8 en 4.8.1

U heeft het misschien al gemerkt, inmiddels zijn de versies 4.7.3, 4.8 en 4.8.1 van SAM Zorgmonitor live gegaan. De aanpassingen vindt u in de volledige release notes, maar hierbij alvast de belangrijkste punten.

  • SAM Aanlevermodule is voorbereid op de aanlevering bij Akwa GGZ. Toestemmingen zijn toegevoegd en er zijn andere aanpassingen gedaan die voor Akwa GGZ relevant zijn. Overigens kan het zijn dat de EPD-leverancier de export moet bijstellen voordat er weer kan worden aangeleverd. Akwa GGZ heeft de aanlevering van gegevens op dit moment nog niet opengesteld. Vandaar dat de aanleverknop nog niet wordt getoond.
  • In de BI-omgevingen is een aantal zaken doorgevoerd om de gebruikerservaring te optimaliseren. We hebben onder meer de look-and-feel van de grafieken verbeterd. U kunt nu bijvoorbeeld via een pop-up bij grafieken de aantallen zien.
  • Binnen SAM Zorgeffect en SAM Jeugdhulp wordt nu ook de respons per meetdomein getoond, zodat u altijd de relevantie van een uitkomst kunt inschatten. In de rapportages van SAM Zorgeffect kunnen meerdere uitkomsten worden getoond. U kunt nu kiezen voor ‘verbeterd’, ‘hersteld’ of beide opties.
  • Voor zorgaanbieders die actief zijn in Friesland is het goed om te weten dat het nu binnen SAM Jeugdhulp mogelijk is om via de PVM een metingenbestand samen te stellen en te versturen naar Sociaal Domein Fryslân (SDF).
  • De nieuwe versie van SAM Rendement verschaft een verbeterd inzicht in de kosten en opbrengsten in relatie tot uw uitkomsten. Zo wordt nog beter duidelijk wat het herstel van een patiënt kost.
  • De CBS-rapportage is aangepast naar de nieuwe structuur van 2019.

De volledige release notes kunt u hieronder downloaden.