Nieuwe jeugdrapportages in SAM Zorgmonitor

Meetinstrumentspecifieke rapportage SDQ-S11-S16Steeds meer zorgaanbieders willen hun behandelingen verbeteren aan de hand van uitkomsten. Om dat te kunnen doen, is draagvlak bij de behandelaren nodig. Wat is nou de beste manier om uitkomsten te presenteren?

T-scores en Reliable Change zijn goede manieren om behandeluitkomsten te rapporteren, maar door hun abstracte karakter schrikken ze behandelaren vaak af. Rapportages met de (ruwe) oorspronkelijke scores zijn toegankelijker. Daarom presenteert InfinitCare de uitkomsten steeds vaker in MeetinstrumentSpecifieke Rapportages (MSR’s).

Instrumenten om scores bij volwassenen te meten, zoals de BSI en de SQ48, waren al beschikbaar binnen SAM Zorgeffect. We breiden deze rapportages nu uit voor alle relevante vragenlijsten binnen het veld kinderen en jongeren. Inmiddels zijn de onderstaande rapportages beschikbaar:

  • Strengths and Difficulties Questionnaire voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar (SDQ-P4-16).
  • Strengths and Difficulties Questionnaire voor jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar (SDQ-S11-17).
  • De Opvoedingsbelastingvragenlijst (OBVL), die de belasting meet die ouders ervaren tijdens het opvoeden van hun kind(eren).
  • De verkorte versie van de OBVL, de OBVL-K.
  • De verkorte vorm van de Nijmeegse Ouderlijke Stress Index (NOSIK), een meetinstrument waarmee de stressbeleving van ouders kan worden vastgesteld.

Staat uw lijst er niet bij? Laat het ons weten! Met de nieuwe release van SAM kunnen we nog eenvoudiger rapportages toevoegen.

Meer weten?

InfinitCare is altijd bereid om u een demo te tonen van de verschillende MSR’s. Wilt u een MSR van een ander meetinstrument, bel ons dan direct op 030-2040219 of mail ons.