Het Zorgprestatiemodel

scan zorgprestatiemodel

Daalt of stijgt uw omzet? Simuleer omzetveranderingen!

Met de introductie van het Zorgprestatiemodel verandert de financiering van de zorg binnen de GGZ. Dit levert winnaars en verliezers op. Zo is er een reële kans dat omzet significant zal dalen. Wilt u weten hoe uw omzet verandert? En wat de eventuele oorzaken van omzetverlies zijn? InfinitCare brengt het in kaart.

Hoe doen we dat?

We doen een analyse op basis van een jaar behandelgegevens (bijvoorbeeld 2019 of 2020). Aan de hand van deze gegevens berekenen we de opbrengst volgens de huidige financiering en het Zorgprestatiemodel. U weet dan of u er op voor- of achteruit gaat.

Daarnaast verklaren we de verschillen in omzet door te kijken naar de volgende indicatoren:

  • Aantal minuten in de trajecten van de gespecialiseerde GGZ en de Basis GGZ;
  • Inzet en tarief van beroepsgroep;
  • Relatieve hoogte indirecte tijd;
  • Groepstherapie;
  • De door u aangegeven setting van de behandeling;
  • Het door u aangegeven en door zorgverzekeraars bedongen kortingspercentage op het NZA-tarief.

scan zorgprestatiemodel

Binnen twee weken weet u waar u aan toe bent

Elke GGZ-aanbieder kan meedoen. Het hangt niet af van uw EPD, omdat we werken met DIS-bestanden. Elk EPD genereert deze bestanden, die we verwerken in onze applicatie SAM Zorgmonitor. Op basis van die gegevens berekenen we de verwachte omzet met dezelfde activiteiten onder het nieuwe model.

Wat krijgt u?

We nemen eerst een intake af, waarbij we de belangrijkste aspecten van uw instelling doornemen. Dat nemen we mee bij de verwerking van de DIS-bestanden. Vervolgens leveren we een rapport op, waarin het verschil in omzet en de onderliggende oorzaken worden aangegeven. We lichten dit rapport toe in een apart overleg. Bovendien heeft u meteen een simulatie, zoals door Zilveren Kruis en andere zorgverzekeraars gevraagd.

Optioneel

Misschien heeft u na het zien van de rapportage nog aanvullende vragen. Die kunnen we voor u uitzoeken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Herberekening van dezelfde periode bij bekendmaking kortingspercentages van de zorgverzekeraar.
  • Analyse van een extra jaar.
  • Andere zaken die u uitgezocht wilt hebben.
  • Nieuw: invullen van NZA’s invulsjabloon

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op of bel 030-2040219.

Over InfinitCare

InfinitCare heeft ruime ervaring met het bewerken van data binnen de GGZ. Binnen de applicatie SAM Zorgmonitor worden EPD- en ROM-bestanden verwerkt, gecontroleerd en gekoppeld. We werkten als samen met zo’n vijftig leveranciers binnen de GGZ om behandeluitkomsten in kaart te brengen, maar ook budgetten te bewaken en de zorgefficiëntie te kunnen bepalen. Het is daarom een kleine stap om een simulatie van de omzetverandering als gevolg van het Zorgprestatiemodel uit te voeren.