Simulatie Zorgprestatiemodel voor vrijgevestigden

scan zorgprestatiemodel

Simulatie Zorgprestatiemodel nu ook voor vrijgevestigden

Met de introductie van het Zorgprestatiemodel verandert de financiering van de zorg binnen de GGZ. Dit levert winnaars en verliezers op. Zo is er een reële kans dat uw omzet significant zal dalen. Wilt u weten hoe uw omzet verandert? En wat de eventuele oorzaken van omzetverlies zijn? InfinitCare brengt het in kaart.

Het nieuwe Zorgprestatiemodel heeft niet alleen (financiële) gevolgen voor GGZ-instellingen, maar zeker ook voor vrijgevestigden. De verwachting is dat veel vrijgevestigden hun omzet zullen zien dalen. Echter, aangeboden simulaties zijn vaak te duur om af te nemen. Om die reden introduceert InfinitCare nu een betaalbare complete simulatie voor vrijgevestigden.

Hoe doen we dat?

We doen een analyse op basis van een jaar behandelgegevens van 2019 en eventueel 2020. Aan de hand van deze gegevens berekenen we de opbrengst volgens de huidige financiering en het Zorgprestatiemodel. U weet dan of u er op voor- of achteruit gaat.

Daarnaast verklaren we de verschillen in omzet door te kijken naar de volgende indicatoren:

  • Aantal minuten in de trajecten van de gespecialiseerde GGZ en de Basis GGZ;
  • Inzet en tarief van beroepsgroep;
  • Relatieve hoogte indirecte tijd;
  • Groepstherapie;
  • De door u aangegeven setting van de behandeling;
  • Het door u aangegeven en door zorgverzekeraars bedongen kortingspercentage op het NZA-tarief.

scan zorgprestatiemodel

U weet snel waar u aan toe bent

Elke vrijgevestigde kan meedoen, omdat we werken met DIS-bestanden die door elk EPD worden gegenereerd. Deze bestanden verwerken we in onze applicatie SAM Zorgmonitor. Zo berekenen we op basis van dezelfde activiteiten de omzet in het nieuwe model.

Wat krijgt u?

U ontvangt een rapport, waarin het verschil in omzet en de onderliggende oorzaken worden aangegeven. Daarnaast krijgt u een bestand met uw gegevens, zodat u eventueel zelf nog nadere analyses kunt doen. Indien gewenst kunnen wij de simulatie nader toelichten in een half uur durend Teamsgesprek.

Geïnteresseerd?

Bent u vrijgevestigde? Vul dan onderstaand formulier in. Wij versturen u een voorbeeldsimulatie en een overeenkomst met het intakeformulier. Verstuur deze ondertekend op naar info@infinitcare.nl.

Bent u een praktijk met twee of meer behandelaren, neem dan contact met ons op of bel 030-2040219.

Over InfinitCare

InfinitCare heeft ruime ervaring met het bewerken van data binnen de GGZ. Binnen de applicatie SAM Zorgmonitor worden EPD- en ROM-bestanden verwerkt, gecontroleerd en gekoppeld. We werkten al samen met zo’n vijftig leveranciers binnen de GGZ om behandeluitkomsten in kaart te brengen, maar ook budgetten te bewaken en de zorgefficiëntie te kunnen bepalen. Het is daarom een kleine stap om een simulatie van de omzetverandering als gevolg van het Zorgprestatiemodel uit te voeren.