Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS)

HADS – Hospital Anxiety Depression Scale

HADS - Hospital Anxiety Depression ScaleDe Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) bestaat uit een depressieschaal en een angstschaal die beiden 7 items bevatten. Het invullen van de lijst vereist geen training. De items worden beantwoord op een schaal van punten (0-3) en betreffen gevoelens uit de afgelopen 4 weken. Opsomming van de resultaten resulteren in een score van 0-21 voor depressie en angst.

Patiënten vullen de zeven vragen in korte tijd in. Behalve voor volwassenen en verslavingszorg wordt de HADS ook vaak gebruikt binnen de ouderenzorg.

HADS-metingen gebruiken om zorg te verbeteren

SAM Zorgeffect maakt de HADS-totaalscore van uw patiëntenpopulatie inzichtelijk. Bovenstaande grafiek laat u in een oogopslag het behandeleffect binnen de populatie zien. De meetresultaten kunt u verder specificeren door de selectie van bijvoorbeeld diagnose, casemix-variabelen en behandelkenmerken. Hierdoor krijgt u een compleet beeld van de behandeleffecten voor uw verschillende patiëntgroepen.

Vrijblijvende Demo

InfinitCare is altijd bereid om u een demo te tonen van de mogelijkheden om te leren van HADS-metingen of om over te stappen op een ander instrument. Bel ons dan direct op 030-2040219 of mail ons.